دانشمندان اعلام کردند که طوفان‌هاي گرد و غبار در مريخ ممکن است عامل از بين رفتن آب در سطح اين سياره باشد.


طوفان‌هاي گرد و غبار  آب مريخ را مي‌بلعند


به گزارش خبرنگار گروه علمي و دانشگاهي خبرگزاري فارس، همانطور که اکنون ما مي‌دانيم، مريخ سياره‌اي بسيار خشک و داراي بخش‌هاي يخي است.


براساس گزارش «ياهو»، دانشمندان بر اين باورند که مريخ، زماني يک جهان مرطوب و باراني بوده است؛‌ اما اگر اين باور درست باشد، پس رطوبت اين سياره کجا رفته است؟


دانشمندان در مطالعه جديدي در تلاش براي پاسخ به اين سوال، اعلام کردند که رويداد اخيري که در سياره سرخ رخ داد نشان مي‌دهد که چگونه مريخ آب خود را از دست داده است.


طبق اين گزارش، اين رويداد، طوفان عظيم گرد و غباري بود که منجر به از بين رفتن مريخ‌نورد «آپورچونيتي» ناسا شد و سرنخ‌هاي جالبي درباره اينکه چگونه آب ممکن است از اين سياره گريخته باشد را ارائه کرد.


طوفان‌ گرد و غباري که در اواسط سال 2018 در مريخ رخ داد و باعث محو شدن نور خورشيد در سراسر اين سياره سرخ شد، به طور نسبي رايج است اما اينکه چرا و چگونه اين طوفان‌ به اين اندازه بزرگ شده‌ تاکنون به عنوان يک راز باقي مانده است.


گفتني است؛ دانشمندان با استفاده از اطلاعاتي از مدار گرد ردياب گاز «اگزومارس»، حرکت بخار آب را به سمت ارتفاعات مريخ مشاهده کردند. بخار آب در مريخ به طور معمول در ارتفاعات حدود 12 مايلي از سطح مريخ معلق هستند اما به دليل وقوع طوفان به سمت 50 مايلي و در آسمان مريخ حرکت کرده‌اند.



همچنين، نبود اتمسفر مناسب براي حفاظت از رطوبت معلق در سطح مريخ باعث مي‌شود، زماني که مولکول‌هاي آب به ناحيه "فرار" رسيدند، از جو مريخ جدا شده و به فضا پراکنده شوند و در نتيجه اين سياره خشک مي‌شود. دانشمندان معتقدند که ممکن است اين فرايند مسئول فقدان اب بر روي مريخ کنوني باشد.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آموزش آسان و رایگان طراحی سایت، سئو، تبلیغات در گوگل wirpockars گروه های آموزشی کلاله بلوچستان روستای زیبای ده ده بیگلو موویس استارس | Movies Stars pdfketab یادمان آیت الله صدری Michelle